Luxe villatuin

Van ontwerp tot realisatie

De tuin vormt het verlengde van de woning, waarmee het
woongenot wordt vergroot. 

De vele beplanting geeft een mooi, natuurlijk contrast
bij de moderne architectuur van de woning. De bewoners genieten graag van de zon. Om hier optimaal van te kunnen genieten zijn meerdere zon terrassen gecreëerd
en zijn leibomen geplaatst om de inkijk van de omliggende woningen te beperken.

De royale overkapping heeft in deze tuin meerdere functies,
namelijk een overdekte ruimte voor de jacuzzi en douche, een berging en een veranda.
Een andere eyecatcher is de verhoogde royale vlonder met een doorgetrokken achterwand, welke een extra luxe uitstraling krijgt door mooie witte potten. 

Moderne villatuin

Het tuinontwerp is afgestemd op de  moderne architectuur en de omgeving van  de woning.  

De strakke lijnen accentueren de vormen van deze moderne woning.  Met het grind rondom de woning, is een goede afwatering van het rieten dak gecreëerd.

Vanuit de erker van de woning kijken de bewoners uit op een verhoogde vlonder, met twee mooie grote bloempotten als blikvangers.

Op het grote terras in de achtertuin kan ’s avonds heerlijk gegeten worden aan de lange eettafel. En op de extra verhoogde vlonder kunnen de bewoners genieten van de avondzon. 

Vogels Tuinen wordt voor de aanleg van deze tuin genoemd in  Excellent wonen en leven magazine!

Stijlvolle Veranda

Langer kunnen genieten van het buitenleven en het woonplezier van de bestaande woning uitbreiden.

Met deze stijlvolle veranda is een extra knusse ruimte gecreëerd om te kunnen verblijven met het gezin of familie/vrienden.  Deze veranda is geheel op maat gemaakt en met enkele aanpassingen geïntegreerd in te bestaande tuin.

Door de vaste glazenwand en de glazen schuifwand is het een lichte ruimte, die op koudere momenten kan worden afgesloten. Hierdoor kan volop van de middag- en avondzon genoten worden. 

Tuinontwerp voor tuin aan het water

Een belangrijke uitgangspunt bij dit ontwerp is dat de tuin aan de achterkant open is gehouden, waardoor de tuin opgaat in de natuurlijke omgeving.
 
Door de beplanting in het midden van de tuin laag te houden, is er vanuit de woning een zichtlijn naar de overkant van het water. Dit accentueert de groene omgeving en laat de tuin optisch langer lijken.
Het pad vanaf de woning naar het einde van de tuin creëert eveneens diepte en verbindt de verschillende terrassen met elkaar.
 
De tuin heeft een luxe uitstraling door zwarte elementen te combineren met rustige tinten, natuurlijke materialen en groen / witte beplanting.

Tuin aan het water

Bij deze moderne, strakke tuin aan het water is gewerkt met veel groen, verschillende materialen en verhoogde elementen. 

De schuine erfafscheiding geeft een andere dimensie aan deze tuin. Door een groene schutting te plaatsen, wordt een natuurlijk uitzicht gecreëerd vanuit de woning. Om het natuurlijke effect te versterken, zijn twee bomen geplaatst, die vanaf alle plekken goed zichtbaar zijn.

Er is gekozen voor een zwarte veranda en een houtlook achterwand, die overloopt in de schutting. Hierdoor wordt de lengte van de tuin geaccentueerd. 

Het mooie, ruime terras aan de woning, biedt de mogelijkheid om uitgebreid te tafelen. De veranda die  aan het einde van de tuin is gepositioneerd, biedt een mooi uitzicht over het water en is een plek geworden waar optimaal van de avondzon genoten kan worden. 

Ontwerp en aanleg achtertuin

 
Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van de klant om een grote veranda met schuur te plaatsen en kunstgras aan te leggen waar hun zoon keepersoefeningen kan doen.
 
Door plantenbakken met verschillende hoogtes verspreid door te tuin de plaatsen, is er op een speelse manier ruimte voor groen gecreëerd.

Tuinontwerp en aanleg tuin patiowoning

Door diverse plantvakken is er veel ruimte voor groen, daarnaast kan optimaal van de zon worden genoten op de 3 verschillende terrassen die zijn aangelegd.

Met de pergola en de plantenbak in het midden van de tuin, is het hoge en het lage gedeelte van de tuin met elkaar verbonden en is er één geheel gecreëerd.

3D ontwerp

Met dit  3D-tuinontwerp is een realistisch beeld gecreëerd van hoe een toekomstige tuin eruit kan gaan zien.

Dit heeft de klant geholpen bij het maken van de definitieve keuze over de indeling van de veranda en tuin.

Tuinontwerp nieuwbouwwoning

Om de lange muur van de woning te doorbreken is een pergola aan het huis gemaakt, waarmee een eyecatcher in  de tuin is gecreëerd. 

De achtertuin grenst aan het water en een doorgaande weg. Het uitzicht is enerzijds opengehouden om de tuin optisch langer te doen lijken. De strook beplanting en de houten palen bieden geborgenheid op een manier waarmee de lange zichtlijn behouden blijft. 

Anderzijds wordt privacy gecreëerd door de overkapping aan het water te plaatsen. 

In deze tuin is veel groen gebruikt, wat een rustgevende sfeer uitstraalt. De trampoline voor de kinderen is geplaatst op een centrale, fijne plek in de tuin en is voor het zicht minder opvallend gemaakt door deze achter een strook beplanting te plaatsen.  

Wilt u meer weten over een tuinontwerp, tuinaanleg en/of tuinonderhoud?  

Bel ons op (06) 248 57 27 8 of klik hier voor een vrijblijvende afspraak.